vigeland

gronn_5.png


Nyttårsmålene starter bra. I alle fall de som innebærer det å gå mer ut av døra på oppdagelsesferd og sånt. Verre med treningen. Men, men, året er enda langt og så videre.

Uansett, her om dagen var vi på Vigelandmuseet. Tipstakk til Maja og bloggtips til dere right there. Vigelandmuseet er altså et skulpturmuseum dedikert til Gustav Vigeland – mannen bak design og arkitektonisk utforming av Vigelandsparken, hovedstadens vakre parkperle som strekker seg over 320 mål og som inneholder over 200 figurer, pjuh. Litt av en mann han derre. Og museet; det var kanskje enda finere enn parken.
 


Dette rommet tok regelrett pusten fra meg. Sto og måpte litt der inne en stund.
 


Spennende var det også å se og lese mer om hvordan monolitten i Vigelandsparken ble til. Jeg må innrømme at jeg har beskuet den opptil flere ganger og lurt på hvordan i fanden de fikk det til. Det fikk jeg endelig svaret på. Og se den fargen da. Og taket. Åh.
 


Gå dit. Om du vil og kan, da. Kanskje det fineste museet jeg har vært på.