da og nå og senere

Det har vært et rart år, egentlig. Jeg har gått rundt og følt så mye, men på samme tid ikke følt noen verdens ting. Dager har kommet og gått, årstider har spiret ut fra trærne og deretter falt ned på bakken. Regnet har truffet gresset i parkene og blitt om til frost og for noen har regnet fra himmelen dalt ned som snø. Og kuldregraderne har kommet, om enn bare noen få. Jeg har nådd noen mål, men følelsen i etterkant har i all hovedsak gått ut på en ferdig-med-det, hva-nå-tanke. Det er noe jeg absolutt bør bli bedre på – å ta innover meg ting og opplevelser, spesielt de gode. Det vonde får allerede ta for mye plass. Derfor har jeg i år som i fjor satt opp noen mål for de kommendene månedene. Noen enkle og noen mer krevende. Men først, kanskje aller mest for min egen skyld, ser vi på de få målene jeg hadde for året som gikk:

→ Reise
Det har jeg gjort en del av. Jeg har vært i Milano og Firenze, i Lofoten og i Stockholm. Jeg har også vært på noen svippturer til Risør og Trondheim og hjem til Mo i Rana. Bildene over er fra noen av årets reiser. 

→ Lage en portefølje
Nja. Jeg har ikke fått gjort det som opprinnelig var tanken: en liten side på nettet med de beste bildene og de beste journalistiske tekstene. Men, jeg har opprettet denne siden og på en måte fungerer den jo både som en slags portefølje samtidig som jeg får utløp for mitt kreative surrehode. Og dessuten har jeg jo lagt til en side i menyen som heter "portefølje". Der er det foreløpig lite, men det kan jeg jo gjøre noe med. Så ja, kanskje det på en måte. 

→ Lese en bok i måneden, altså tolv stykk
Heh. Jeg har lest tre og kanskje begynt på fem andre og lagt de fra meg. De tre jeg leste var dog veldig fine. Jeg må bli bedre på å legge fra meg macen og mobilen og lese i stedet. Derfor er det å lese mer med videre inn i det nye året. 

→ Finne ut hva jeg skal gjøre videre
Ja! Jeg begynte å studere grafisk design etter jeg var ferdig med medier og kommunikasjonsstudiet og er så fornøyd med det. Også et hallo til meg selv, jeg har en bachelorgrad! Og jeg fikk A på bacheloroppgaven. Viktig å huske på innimellom når veien videre ikke alltid virker så opplagt og enkel. 

Ikke så ille sånn helt egentlig, 2016. Her er mine mål for 2017: 

→ Trene mer for hodets skyld
→ Jobbe med å bli mindre selvkritisk
→ Spise kun vegetarisk minst to måneder i løpet av året

→ Drikke mer drinker
→ Ta et til hull i ørene
→ Gå mer ut av døra på oppdagelsesferd
→ Gå mer på tur, konsert og kino

→ Være mer i Nord-Norge
→ Reise mer
→ Lese mye
→ Fotografere enda mer


Og sånn generelt: → Være min egen lykkes smed ←

Jeg har troa. Å ta et til hull i begge ørene og å drikke flere drinker bør jeg i alle fall klare. Dessuten er visst syv et ganske magisk tall; hjernen kan bevisst kontrollere syv forskjellige tanker på en gang, det er syv dager i uken, det er syv farger i regnbuen og det er syv toner i de vanligste musikkskalaene.  Og verden er jo bygd opp av syv hav og av syv kontineter, så da bør det jo gå bra i 2017. God nytt, dere!